Ziua internațională a nonviolenței în școală – Liceul Maranatha, Cluj

În data de 30 ianuarie 2023, cu ocazia Zilei internaționale a nonviolenței în școală, în cadrul Liceului Maranatha din Cluj a fost organizat un eveniment special care să marcheze această zi.

La eveniment au participat aproximativ 100 de elevi, 8 cadre didactice, 5 persoane private de libertate, 3 cadre penitenciare și voluntari ai ASUP și BAZS.

Programul a ținut 2 ore și a constat în prezentări care să-i ajute pe elevi să conștientizeze cât de importantă este adoptarea unui comportament nonviolent în relație cu cei din jurul lor. De asemenea, li s-au descris și consecințele care pot apărea atunci când adoptă un comportament violent față de colegii lor.

După prezentări elevii au avut ocazia să adreseze întrebări, iar acestea nu au încetat să vină. Interesul pentru tema prezentată a fost dublat de multitudinea de întrebări din partea elevilor.

În cadrul prezentărilor au luat cuvântul mai multe persoane: un cadru penitenciar, cele 5 deținute care au fost prezente la eveniment și pastorul Pálffi Miklos. Atmosfera a fost întreținută de intervențiile corului liceului, care i-au impresionat în mod plăcut pe vizitatori.

După terminarea programului a fost organizată o masă la care au fost invitate persoanele private de libertate și ceilalți vizitatori.

Îi mulțumim și Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru modul cum a decurs acest eveniment!