Prevenție

Prevenția joacă un rol extrem de important în orice domeniu. În sensul acesta, Asociația Serviciul Umanitar pentru Penitenciare a adoptat următoarea direcție de lucru: seminare de prevenție în școli, licee, medii universitare. Ca aspect practic, amintim proiectul PREVENȚIA ANULEAZĂ DETENȚIA prin care, având acordul unității de învățământ și al unității penitenciare, oferim elevilor posibilitatea de a se întâlni cu deținuți actuali, foști consumatori de droguri ori arestați pentru alte fapte antisociale frecvent întâlnite în societate, moment în care cele două grupuri discută și își împărtășesc experiența de viață.

Prevenția nu se limitează numai la mediile școlare și academice, ci se aplică și celor care au fost privați de libertate. Prin seminare de sănătate, module de educație civică și alte seminare de prevenție se dorește o prevenire a recidivei după ce au fost eliberați.

 

 

Măsuri de prevenție

Susținem persoanele cu nevoi complexe

 

Le acordăm prioritate celor pentru care alte surse de asistență au eșuat sau pur și simplu asistența alternativă nu este disponibilă.

Toți beneficiarii pot fi descriși ca având nevoi complexe. Definim nevoile complexe ca „două sau mai multe probleme care afectează bunăstarea fizică, mentală, socială sau financiară”. Acestea pot include probleme de sănătate mintală, substanțe problematice sau abuz de alcool, infracțiuni actuale/istorice, șomaj pe termen lung, leziuni critice și traume; experiența violenței și abuzului în familie; și probleme de găsire și întreținere a locuințelor.

Beneficiarii sunt direcționați către noi de o gamă largă de agenții partenere, inclusiv consilii locale, penitenciare și servicii de probațiune, servicii de ocupare a forței de muncă, grupuri de comunități locale și grupuri de sprijin, precum și organizații caritabile mai mari.