Realitatea azi...

Aproape jumătate dintre persoanele eliberate din închisoare sunt condamnate în termen de un an. Mulți se întorc înăuntru în câteva săptămâni.

În momentul de față, în România, 23.093 de persoane sunt private de libertate. Unul dintre motivele pentru care avem acest număr de persoane în unitățile de detenție este lipsa unei educații adecvate.

În România, băieții abandonează școala într-un număr mai ridicat decât fetele, iar în zonele rurale doar 36,7% din copii merg la școală. Rata abandonului a înregistrat valori mai mari pentru băieți, atât în învățământul primar și gimnazial, în învățământul secundar superior (liceal și profesional) cât și în învățământul postliceal. Abandonul școlar se manifestă cel mai evident în învățământul postliceal, rata celor care părăsesc sistemul de educație fiind de 9,7% (9,7% în cazul fetelor, respectiv 9,8% în cazul băieților).

Sănătatea mintală este un parametru esențial de care se leagă bunăstarea persoanei, capacitatea sa de învățare, succesul școlar/maturitatea școlară, reabilitarea și integrarea socială și profesională.

În anul 2018, în România, ponderea pacienților cu tulburări mintale și de comportament a fost de 2445 cazuri la 100.000 de locuitori.

Datele menționate mai sus reflectă realitatea cu care ne confruntăm astăzi în România. Atât cauzele menționate mai sus cât și altele pot determina o persoană să încalce legea, iar rezultatul să fie privarea de libertate.

Ce putem face pentru a remedia aceste probleme? Avem nevoie de o schimbare a stilului de viață și a modului în care facem alegeri.

Persoanele private de libertate cât și cele care au fost eliberate pot avea parte de aceste schimbări prin intermediul voluntarilor ASUP care sunt gata să ajute.

Realitatea azi

Thinking,Man,Shadow,Under,Jail,Bars.


ASUP există pentru a schimba această realitate!