Regulament proiect "SPRIJINĂ UN TÂNĂR"

Proiectul ”Sprijină un tânăr” este desfășurat în parteneriat cu Centrul de Detenție Craiova, Dolj. Proiectul are ca scop identificarea unor persoane fizice, juridice (ex.: asociații, ONG-uri) sau grupuri sociale organizate (ex.: biserici) care să sprijine pentru o perioadă limitată un tânăr din Centrul de Detenție.

Prin ”sprijin” înțelegem un act social de empatie și compasiune față de beneficiarii finali (tinerii custodiați în Centrul de Detenție Craivoa – Dolj), concretizat prin implicare socială sub diverse forme.

Cazurile sunt identificate și alese de conducerea Centrului, iar descrierea acestora este realizată de personalul specializat al instituției. Perioada participării în proiect poate varia între una și maximum 12 luni, în funcție de diverși factori, precum comportamentul beneficiarului, nevoile personale ale acestuia sau momentul eliberării.

Pe toată durata proiectului, datele personale ale beneficiarului final rămân anonime. Atât Asociația Serviciul Umanitar pentru Penitenciare, cât și ”persoana suport” (PS) nu vor avea acces la aceste informații.

Regulament:
  1. Proiectul ”Sprijină un tânăr” este un proiect de ajutor social destinat unui grup limitat de tineri din Centrul de Detenție Craiova – Dolj.
  2. Proiectul începe la 01.03.2025 și se poate desfășura pe o perioadă de maxim 1 an (fiecare caz având posibilitatea unei finalizări individuale oricând în această perioadă)
  3. Periodic (trimestrial) se vor face evaluări interne (conduse de conducerea Centrului) și unele comune (împreună cu reprezentanții ASUP) în urma cărora se va stabili traseul fiecărui caz și se va aproba rămânerea sau nu în proiect.
  4. ”Persoana suport” (în continuare P.S. – persoană fizică, juridică sau grup social – biserică) își asumă participarea și rămânerea în proiect pentru întreaga perioadă în care beneficiarul rămâne de asemenea prezent (maxim 1 an).
  5. P.S. se angajează să susțină următoarele acte sociale pentru beneficiar:
    1. Pachet lunar de alimente, haine, efecte personale (valoare 100-200 lei/lună);
    2. Susținere financiară în finalizarea unui curs de calificare profesională (valoare 1500-2000 lei, sumă unică);
    3. Susținere financiară în menținerea legăturii familiale și a unor vizite ale familiei la centru (500 lei);
    4. Alte forme sociale de ajutor particularizate la nevoia fiecărui caz.

*Pentru perioada maximă de 1 an suma totală este de aproximativ 5000 lei (1000 EUR).

  1. P.S. va trimite lunar pachetul cu bunuri alimentare și articole de îmbrăcăminte, după caz. În vederea pregătirii acestuia, P.S. va consulta lista bunurilor permise și se va conforma în pregătirea pachetului (Centrul de detentie Craiova – https://anp.gov.ro/centrul-de-detentie-braila-tichilesti/acces-penitenciar/ce-ai-voie-sa-introduci/
  2. P.S. își asumă integral continutul pachetului, orice încălcare a drepturilor nu se va imputa ASUP sau altor părți.
  3. În pachet P.S. poate trimite un mesaj în formă scrisă prin care să-și exprime sentimentele de apreciere și să motiveze beneficiarul la ganduri, fapte și acțiuni pozitive.
  4. P.S. nu-și va dezvălui niciodată datele personale (nume, prenume, adresă) și nu va solicita niciodată beneficiarului să facă lucrul acesta.
  5. Deoarece P.S. nu are datele personale ale beneficiarului, va trimite pachetul lunar pentru tinerii custodiați în Centrul de Detenție Craiova la adresa Conferința Oltenia, Strada Mitropolit Firmilian 18, Craiova, Dolj, 200381, cu plata la expeditor si mențiunea pe colet a proiectului si a initialelor beneficiarului (EX: ”Pentru Proiectul Adoptă un minor, dlui. M.D).
  6. P.S. va oferi contravaloarea cursului de calificare (frizer, bucatar, brutar, pavator, etc) ca donație financiară către Asociația Serviciul Umanitar pentru Penitenciare (ASUP) doar în momentul în care beneficiarul va fi pregătit să intre în pregătire. ASUP va face plata către Centrul de Detenție sau către furnizorul extern care va susține cursul. ASUP va oferi dovada plății către P.S.
  7. P.S. va susține financiar 1-2 deplasări ale familiei beneficiarului către Centrul de Detenție și eventual unele activități sociale ale acestora. Plata se va face ca donație către ASUP.
  8. În dialog cu ASUP și cu Centrul de Detenție, P.S. poate solicita o întâlnire trimestrială de grup cu beneficiarul final.
  9. Prin trimiterea solicitării de sprijin, P.S. acceptă ca datele personale (sau denumirea firmei) să poată folosite de către ASUP în scopul dezvoltării proiectului sau în relație cu Centrele de minori. 
 
Datele fiscale ale Asociației Serviciul Umanitar pentru Penitenciare sunt următoarele: 
A.S.U.P.
Cod fiscal: 5108446 (fara RO, fara J)
Adresa: EROU IANCU NICOLAE 38-38A ILFOV, VOLUNTARI
BRD JOLIE VILLE
IBAN: RO 87 BRDE 445 SV 917 3616 4450