Programul ”Sperăm Împreună” (ASUP Moldova)

Duminică 11 iunie 2023, s-a desfășurat programul de suflet intitulat “Sperăm Împreună”, în parteneriat cu Penitenciarul Focșani și Școala Gimnazială “Anghel Saligni” din Focșani care ne-a pus la dispoziție arena de sport acoperită.

Programul a fost gândit și organizat de peste o lună prin implicarea voluntarilor și pastorilor locali. La acest eveniment unic, atât pentru detinuți cât și pentru școală și, de ce nu și pentru noi, au participat peste 60 de aparținători, copii și adulți, care pentru aproximativ 5 ore s-au putut bucura de clipe de libertate, partășie, bucurie și destindere.

Au fost puse la dispoziție din partea conducerii școlii mingi de fotbal, rachete de tenis și diverse alte jucării pentru cei mai mici, astfel atmosfera fiind una deosebită.

După ani de despărțire, chiar dacă unii și-au mai văzut uneori membrii familiei, a fost prima ocazie în care și-au putut strânge-n brațe copilașii, soțiile, s-au jucat împreună și au reînchegat relațiile.

Unii părinți, cu lacrimi în ochi ne spuneau că: “a trebuit să ajung la închisoare ca să mă joc cu copii mei, acasă niciodată nu m-am jucat cu ei…”. Unul dintre detinuți și-a aniversat ziua de naștere chiar în această locație, ocazie în care i s-a pregătit un cadou surpriză.

La prânz ne-am bucurat cu toții de o bogată masă de părtășie pregătită de volunarii de la Matca, iar la finalul programului s-au oferit fiecărui copilaș prezent cadouri surpriză constând într-o șapcă și un tricou inscripționat.

Impresiile au fost pozitive atât din partea angajaților penitenciarului, care au apreciat implicarea și efortul voluntarilor, cantitatea și mai ales calitatea bucatelor, atmosfera frumoasă creată prin joc, cântec și părtășie, cât și din partea deținuților și familiilor acestora.

În urma acestui program se dorește ca trimestrial să avem astfel de ocazii și ne rugăm lui Dumnezeu ca să facă El posibil aceste evenimente.
“Niciodată nu vom uita ziua asta, nici noi nici copilașii noștri…”

Mulțumim conducerii Penitenciarului Focșani și cadrelor implicate, conducerii Școlii Gimnaziale, tuturor voluntarilor mici și mari, pastorilor implicați, sponsorilor și nu în ultimul rând lui Dumnezeu pentru ajutorul și binecuvântarea acestei ocazii.