Voluntariat în Organizația ASUP

Voluntariatul este o metodă simplă și eficientă de a te implica social. Este modul în care poți oferi ceva important pentru tine, prin simpla voință, și anume timpul tău.

Sunteți interesat de dobândirea unor noi abilităţi în timp ce îi ajutaţi pe alţii? Voluntariatul vă introduce în medii noi şi vă prezintă oameni noi, în timp ce câștigați o experienţă valoroasă. În România, activitatea de voluntariat include un contract scris între voluntar şi organizaţia suport, în conformitate cu “Legea Voluntariatului” (nr. 1995 din 20 aprilie 2001).

VOLUNTAR (DEX) = persoană care săvârşeşte o anumită acţiune în mod conştient, voit, de bunăvoie, din proprie iniţiativă, nesilit de nimeni, fără a primi o contraprestaţie pentru munca depusă.
VOLUNTAR (ASUP) = persoană care este oricând gata de a săvârşi acţiuni sociale, educaţionale, medicale ori moral-spirituale, deschisă spre realitate, persoană care observă ca în jur există oameni care au nevoie de ajutor, au nevoie de prezenţa noastră.

Asociaţia Serviciul Umanitar pentru Penitanciare îşi duce la îndeplinire proiectele având o bază impresionantă de aproximativ 1000 de voluntari la nivel naţional (asistenţi sociali, asistenţi medicali, medici, consilieri, pastori, psihologi, terapeuţi, etc). Oricine este interesant să se alăture acestei echipe dornică de a ajuta oamenii în nevoie de lângă noi, este rugat să contacteze filiala ASUP corespunzătoare zonei geografice în care se află (din meniul principal – FILIALE ASUP) şi să se înscrie. Personalul ASUP va lua legătura cu D-vs în cel mai scurt timp şi astfel veţi fi integraţi in echipa noastră.

Tinând cont de specificul activității ASUP, programul de voluntariat oferit este accesibil publicului, pentru început, doar pentru modulul activităților extra-penitenciare. Fiind un regim închis, pentru orice activitate intra-penitenciară, este necesară absolvirea unei perioade de un (1) an de voluntariat extra-penitenciar, precum și obținerea aprobării Administrației Naționale a Penitenciarelor în vederea accesului în orice unitate penitenciară.

Asociaţia Serviciul Umanitar pentru Penitenciare nu-și poate asuma răspunderea înscrierii pe listele voluntarilor activi intra-penitenciar persoanelor care nu întrunesc cele două condiții enumerate mai sus.