Campania ”Prețuiește viața” – Trușești, jud. Botoșani (ASUP Moldova)

Vineri 30.06.2023, conform protocolului încheiat între Asociația Serviciul Umanitar pentru Penitenciare, Asociația pentru viață “Ovidiu”, Liceul “Demostene Botez” și Primăria Trușești, s-a desfășurat prima etapă a campaniei “Prețuiște viața” în localitatea Trușești, județul Botoșani.
Activitatea a început la orele 9 în Sala Mare de ședințe a Primăriei Trușești cu instruirea celor aproximativ 40 de elevi (interesați, pasionați și implicați în această campanie) în prezența doamnei profesor consilier educativ Cătălina Gania, în activitățile de secretariat și folosirea corectă a mijloacelor tehnice din dotare. Apoi, în fața Primăriea fost amenajat standul unde 20 elevi voluntari, prin rotație, au participat efectiv prin măsurarea înalțimii, greutății, IMC, tensiune arterială, etc.
Peste 90 persoane au beneficiat de seriviciile noastre. Copiii au fost foarte încântați de munca lor și de atmosfera frumoasă de voluntariat. Iată și câteva impresii:
– A fost fantastic!, a spus o elevă din clasa a XI-a.
– O activitate deosebită – nu m-am gândit niciodată că aș putea face așa ceva pentru semenii mei…astept noua ocazie…
– Mi-a plăcut foarte mult. Abia aștept să mai facem astfel de lucruri frumoase mai ales că sunt noi și valoroase și pentru noi…

Persoanele beneficiare, atunci când erau informate de campanie de către tinerii participanți (aceștia roiau printre târgoveții veniți să cumpere sau să vândă câte ceva) erau surprinse și nu puțini întrebau cine mai face astăzi astfel de activități, în mod voluntar, pentru cetățeni.

Mulțumim elevilor și doamnei Consillier Cătălina Gania pentru implicare, mulțumim Primăriei pentru susținere, mulțumim Dl. Muscălița Mihai pentru instruirea elevilor, aparatura din dotare, și toată implicarea.

Campania va continua în fiecare zi de vineri în aceeași locație.