„Copilul meu nu te-am uitat”

În data de 16 mai 2022 a avut loc în cadrul unității penitenciare din Botoșani, proiectul Copilul meu nu te-am uitat. A fost o ocazie frumoasă în care copii ai deținuților din penitenciarul Botoșani, împreună cu aparținătorii lor, au putut să-i revadă pe cei dragi după o perioadă mai lungă de timp. Au participat 20 de copilași din 4 județe, împreună cu aparținătorii lor.

Durata programului a fost de 3 ore, timp în care, pe lângă momentele de părtășie cu familia reunită, copiii au avut diverse activități recreative alături de părinții lor. Programul s-a asemănat foarte mult cu Orășelul copiilor, program care a constat în activități individuale, cât și de grup.

Copiii au putut să participe la diverse concursuri, să ia parte la ateliere de pictură pe față, să-și testeze abilitățile și mai ales, să se împrietenească cu copii din alte județe. Pe lângă momentele de joacă și părtășie, cei prezenți au avut parte și de o mică gustare pregătită de organizatori.

Cele 3 ore s-au scurs foarte repede, iar la final copiii ar fi vrut ca timpul să stea în loc și să se mai joace împreună cu părinții și noii lor prieteni. La plecare, fiecare copil a primit în dar un pachet consistent care a adus zâmbetul pe buze.

Costurile proiectului s-au ridicat la aproximativ 2,250 RON. Pentru transport s-au alocat 1,000 RON, iar pentru pachetele distribuite copiilor și protocol au fost cheltuiți 1,250 RON.

O mare bucurie am avut când, după ce le-am explicat ce vrem să facem în cadrul proiectului, primăria uneia dintre comunele din care au venit peste 10 persoane ne-a sprijinit cu transportul, oferindu-ne gratuit microbuzul lor.

Privind bucuria din sufletele celor prezenți, putem spune că investiția s-a meritat din plin.